ИНВЕРСНА ДЕКОМПРЕСИЯ НА ГРЪБНАЧЕН СТЪЛБ

НОВО! НОВО! НОВО!

От натоварването на тялото и гравитацията, гръбначният стълб се компресира през деня и се отпуска вечерта, докато спим. Разликата между двата процеса може да достигне до 2 см на ден. Когато натоварването – физическо и психическо, се натрупа и премине определена допустима граница, възстановяването на гръбначния стълб по време на съня, се нарушава. Това е повод да се развият различни процеси, които предизвикват болки и дискомфорт – дископатия, радикулити, дискови хернии, които от своя страна, стават причина за развитие на над 200 заболявания в тялото.

В тази фаза, е необходимо да помогнем на тялото да се справи, с предизвиканите от нашата дейност състояния.

В холистичен център БИОМЕДИС ВАРНА-БМВ, помощта при проблеми с гръбначния стълб, е основна дейност. След Юмейхо масаж и Нефритен термомасаж МИГУН,  вече можем да Ви предложим и нова процедура – Инверсна декомпресия на гръбначен стълб.

Какво представлява

ИНВЕРСНА ДЕКОМПРЕСИЯ НА ГРЪБНАЧЕН СТЪЛБ

Процедурата се извършва с уред инверсна лежанка. Използвайки гравитацията, инверсната лежанка освобождава натиска и напрежението в гръбначния стълб. Поставяйки главата по-ниско от нивото на краката, гръбнакът се декомпресира, което спомага за освобождаване на напрежението и облекчаване на болката в прешлените.

Инверсна декомпресия на гръбначен стълб  от само няколко минути на ден, помага за облекчаване на болката и напрежението в гърба и кръста, причинени от дискова херния, дископатия и стеноза, както справяне със стреса, подсилване на мускулите и увеличаване гъвкавостта на тялото.

По време на процедурата не се изискват никакви усилия или източник на енергия. Използва се само вашето телесно тегло и гравитация, за постигане на прекрасен и осезателен ефект.

Прешлените на гръбначния стълб, се регенерират естествено по време на сън – през нощта, когато са отпуснати, те абсорбират влагата, която постепенно се изтласква от тях през деня, от натиска на тялото. Така придобиват гъвкавост и по-добре поемат въздействията по време на движение.

От своя страна, възстановените прешлени също балансират тялото, което води до по-добър поток на цереброспиналната течност. Това помага за по-доброто подхранване на гръбначния и главния мозък, както и за освобождаване от отпадните продукти.

Инверсионният процес спомага за разтягане и облекчаване на мускулите, а процесът на инверсия на тялото може да коригира размествания дори вследствие на едностранни движения – например: тенис или голф или повтарящи се професионални натоварвания.

Инверсна декомпресия на гръбначен стълб не само облекчава болката в гърба, врата и кръста, но и освобождава прищипани или притиснати прешлени, чрез обръщане на гравитацията. Разтягането на гръбнака се извършва чрез гръбначното дърпане, вследствие от висенето надолу, при което тежестта на тялото спомага за освобождаване на напрежението и прищипването в гръбначните дискове.

Според проучвания, инверсната декомпресия на гръбначния стълб, подпомага обновяването и пречистването на лимфната система. Разположението на лимфните възли и съдове е изцяло отдолу нагоре и чрез инверсно обръщане, се дава възможност за изчистване от млечна киселина и други токсини, които причиняват болка, умора и изтощение.

Гравитацията влияе върху всички органи и системи в човешкото тяло. Затова и кръвоносната система се повлиява благоприятно от процеса инверсия.

Обратната гравитация обновява кръвообращението и достъпът на кръв до всички органи. Висенето надолу обновява притока на кислород в кръвта и намалява натоварването върху органите.

Как се прилага методът:

Процедурата е част от цялостна грижа за гръбначния стълб. Препоръчват се между 5 и 10 процедури, с продължителност между 5 и 10, в определени случаи до 15 минути. Най-добри резултати се получават при комбиниране с Юмейхо (Сайонджи) масаж и Нефритен термомасаж МИГУН. След предварителна консултация, изготвяме индивидуална програма за всеки човек.

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА:

ТЕГЛО : не по-високо от 120 кг.

РЪСТ   : не повече от 195 см

ОБЛЕКЛО – тип спортно – клин, анцуг, блуза.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

  • Наднормено тегло,
  • Глаукома, отлепване на ретината, конюнктивит,
  • Бременност,
  • Церебрална склероза, подути стави, травми на гръбначен стълб,
  • Инфекция на средното ухо,
  • Високо кръвно налягане, подозрения за инсулт или предходни исхемични атаки, сърдечни или циркулаторни нарушения, за които се провежда лечение.
  • Хиатална или вентрална херния,
  • Костни проблеми – незарастнали фрактури, имплантирани хирургически пирони, скоби и пр.
  • Използвани в момента антикоагуланти, включително аспирин във високи дози.

ЦЕНА: 15 лв