щитовидна железа

АВТОИМУНЕН ТИРЕОИДИТ (ХАШИМОТО)

Болестите на щитовидната жлеза са проблем, който се среща все по-често сред хората, посещаващи нашите кабинети. По-често боледуват жените. Освен с нарушения в хормоналния баланс и в сърдечно съдовата система, дисбалансът на щитовидната жлеза често се съпровожда с резки промени в емоционалните състояния, като състояния на баланс се редуват с непредизвикани изблици на подтиснатост и липса на желание за действие. Депресивните състояния са често следствие от този дисбаланс.

Практиката сочи, че лечението с хормонални препарати поддържа определен баланс, но не лекува болестите на жлезата. Като причини за заболяванията на щитовидната жлеза, можем да посочим основно нарушения в храносмилането, вследствие на които се оформя недостиг от важни за работата на жлезата елементи. Често за това способстват различни микроорганизми – бактерии, вируси, паразити, гъбички.

Предлагаме Ви изводи за Автоимунния тиреоидит (на Хашимото), направени от Пламен Бенински, които споделяме, като опит от нашата практика.

Димитър Димитров

„…Щитовидната жлеза, както и всички наши жлези и органи, е един съвършен завод. Този завод си върши работата, ако разполага със суровини (материали) и ако машините му са изправни. Нещо повече, Великата природа е направила така, че и при счупени машини (възпаления, възли, кисти и дори тумори) щитовидната жлеза може да има нормална функция. Не стои така, обаче, въпросът със суровините. Липсата им понижава функцията на жлезата. В тази връзка, ако има „епидемия”, тя не е в болестите на щитовидната жлеза, а в проблемите с храносмилането и усвояването на минералите, витамините, ензимите, мазнините, белтъчините и въглехидратите.
За да излекуваме жлезата, се налага да установим причините за болестта, както и да поставим точна диагноза. Налага се да припомня някои факти, за да обясня и аргументирам лечението, което прилагам.
1. Солта
Без сол нашият организъм не може да функционира. Всеки овчар ще ви каже, че ако остави овцете без сол, те се разболяват. За солта са се водили войни.
Липсата на сол в храната ни лишава от храносмилане. Хлорът от солта е основна съставка на стомашния сок. Не солта (NaCl) вдига кръвното, а нарушаването на Na-K баланс. Този баланс лесно се поддържа, ако се ползва калиева сол – в нея NaCl и KCl са балансирани. Преди 60-70 години, за да се предотвратят заболяванията на щитовидната жлеза, в цяла Европа е въведено задължителното йодиране на готварската сол. Хранейки се безсолно, неминуемо ще си нарушите храносмилането и ще лишите щитовидната жлеза от йод – няма друг сигурен начин да си го набавите. Възмутително е, че години след публикуването на книгите на д-р Батманжелидж и акад. Болотов, все още има лекари, които съветват хората да не ядат сол. Учебникът по физиология е категоричен – 70 кг човек се нуждае от сол – до 6 гр./ден
2. Диагностика
Какво ни казват лабораторните стойности на Т3, Т4 и ТSH? Отговорът е – нищо! ТSH е по-показателен за състоянието на хипофизата, отколкото на щитовидната жлеза. Т3 и Т4, които участват в метаболитните процеси, са свързани в кръвта с глобулини (транспортни белтъци) и не могат да се измерват лабораторно. Затова се мерят свободните (несвързани) Т3 и Т4, но тяхното количество няма значение.
Как можем да разберем дали жлезата работи добре? Отговорът ни дава д-р Морс – чрез теста с базалната температура. Базалната температура е тази, която имате сутрин, веднага след събуждане, без да ставате от леглото. Това е най-ниската за денонощието температура на тялото. Тя трябва да е от 36,6 до 36,8 градуса по Целзий. Измервайки я с точен термометър, сами, в къщи за 5 дни ще разберете как работи жлезата. Ако има стойности под 36,6 – това е хипотиреоза. Ако са между 36,6 и 36,8 жлезата работи добре. Ако са над 36,8 – имате хипертиреоза. Важно е как работи жлезата, а не дали има възли, кисти, хашимото или нещо друго!

Възпаления на щитовидната жлеза (тиреоидити)

А. Вторични възпаления, вследствие възпаления на синуси, очи, уши, нос, венци, зъби, сливици, трахея – лекува се основното възпаление. Предизвиква се от стафилококи, стрептококи, аденовирус, херпесни вируси (зостер, симплекс 1), клебсиела, респираторно-синцитиален вирус и др. Жлезата се възпалява през лимфните възли в шията.

Б. Автоимунен тиреоидит (Хашимото)
Диагностика. Медицината използва антителата, наречени ТАТ и МАТ, за да установи автоимунен тиреоидит. ТАТ и МАТ обаче се повишават и при няколко други заболявания. Това, според мен, показва, че тези заболявания са свързани по някакъв начин. Диагностиката, която правя с апарата за биорезонанс, при диагнозата „автоимунен тиреоидит” винаги показва възпалени яйчници и стави, винаги показва наличие на микоплазми, хламидии, трихомонас, цитомегаловирус, а в няколко случая – парамиксовирус (предизвиква заушка или паротит). Очевидно, причинителите на Хашимото, Сьогрен, артрит (ревматоиден) и лупус са едни и същи, и процесът е един и същ – вътреклетъчни патогени, които могат да се убият само заедно със заразената клетка от нашата имунна система.
• Лечение на автоимунен тиреоидит:
1. Направете биорезонансна диагностика.
Идентифицирайте бактериите и вирусите, които причиняват възпалението. Уточнете дефицитите на витамини и минерали.
2. Както тиреоидит на Хашимото, така и всички други автоимунни заболявания могат да се излекуват с помощта на честотния генератор. Генераторът ни дава възможност да убием патогените вътре в клетките, без да унищожаваме самите клетки (на щитовидната жлеза, ставния хрущял, миелиновата обвивка на нервите и др.). Използвайте следната поредица от честоти:
– за микоплазми: 323 500/ 346 000/ 16 106,1/ 17 226,3/ 801,9/ 857,7/ – по 6 мин.
– за хламидии: 381 000/ 18 968,9/ 944,4/ – по 6 мин.
– за Цитомегаловирус 409 000/ 2145 Hz – по 15 мин.
Изпълнявайте процедурите 20-30 дни.
3. Вземайте липсващите витамини и минерали, с особено внимание към Вит. С (по 4-5 гр./ден), Вит. В12 (по 1000 микрограма/ден) и Вит. Д (по 5000-20 000 i.е.).
4. Възстановете водно-солевия си баланс. Пийте по 2 л вода и приемайте по 2-6 гр. сол (при 70 кг тегло).
5. Използването на имуносупресори, кортикостероиди и хормони е антилечение, което трайно уврежда здравето. Ако решите да ги използвате, се лишавате от шанса за излекуване. Изборът е ваш.“

От книгата  „Самолечение през 21 век“

автор: Пламен Бенински

В Холистичен център БИОМЕДИС ВАРНА-БМВ извършваме Биорезонансна диагностика с последваща Биорезонансна терапия. Получените резултати при лечение на различни заболявания са добри.

Можете да си запишете час на посочените телефони в контакти.

Повече за методите ни вижте на: http://biomedisvarna.bg/биорезонансна-диагностика/  и

Биорезонансна терапия