ХОРА, ПИЙТЕ ВОДА!

За това колко е важна водата, вече съм писал в книгата си (и в постовете-10 стъпки към здравето). След поредния случай на диагностициран с рак, силно обезводнен човек, искам да Ви обърна внимание върху връзката на обезводняването с възникването на тумори.

Възможните причини за образуване на тумор са стотици,
но най-важнте са следните:
– Влошено кръвооросяване на орган, част от орган или тъкан в тялото. То води до недостиг на кислород и може да принуди клетки да преминат към безкислороден метаболизъм(това са вече ракови клетки). Най-честата причина за лошото кръвооросяване, е малкото общо количество кръв, която организмът е принуден да преразпределя, лишавайки една част от тялото, за сметка на по-важните. Основна причина за по-малкото количество кръв, е нарушеният водно-солев баланс, сиреч непиене на достатъчно вода и неядене на достатъчно сол.
– Затруднен лимфен отток. Това води до натрупване на киселинни отпадъци и токсини, които възпаляват органа или тъканта.
Основни причини за затруднения лимфен отток, са обезводняването и обездвижването (лимфата се движи, само ако работят мускулите).
– Отслабена имунна система. Добре работеща имунна система би открила и унищожила туморните клетки още при образуването им. Както е открил д-р Батманжелидж, при обезводняване, хистаминът изключва имунната система, иначе тя би атакувала всяка обезводнена клетка, без да има нужда.
– Недостиг на Омега-3 мастни киселини, в процеса на образуване на нови клетки – доказано от Й. Будвиг.
Липсата на достатъчно вода и сол води до ниска функция на стомах, панкреас, черен дроб – оттам до лошо храносмилане и усвояване на витамини, минерали и други вещества. Допълнителен проблем е липсата на източници на омега-3 в храната (семена, особено ленено, както и листни зеленчуци, които според Бутенко, трябва да са над 50% от храната ни).
-Според Болотов стомахът и панкреасът трябва да произвеждат ензими и солна киселина в количества, които надвишават нуждите на храносмилането. Излишъкът им се използва за смилане на циркулиращите в кръвта ракови клетки и на старите клетки по стените на артериите и вените. При обезводняване няма такъв излишък, а има недостиг.
-Обезводяването причинява силен стрес в организма, както доказва Батманжелидж. Стресът изключва имунната система. Така че при обезводняване, има най-малко две причини имунната система да не работи.

Изброените фактори в съвкупност могат да бъдат в основата на всяко заболяване, в това число и рак. Разни хора, разни идеали. Ако целта ви е да се разболеете, има лесен и сигурен път – не пийте вода и не яжте сол!

Написа в дните на малкия потоп.
Пл. Бенински