Тест за индивидуална комбинация

Тест за самопомощ

ТЕСТ ЗА  ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ИНДИВИДУАЛНА ТЕРАПЕВТИЧНА КОМБИНАЦИЯ

Приложеният тест ще Ви помогне сами да определите кои цветни есенции са Ви необходими, за да балансирате негативното си емоционално състояние в момента.

Обръщам внимание да не забравяте, че трябва да определите приоритетно кои са негативните емоции в настоящия момент, не по принцип или често срещаните досега.

Ако сте определили повече от седем цветни есенции, опитайте се да елиминирате онези, които не са силно проявени в момента. Следвайте своя вътрешен глас и преценявайте спонтанно и откровено дали твърденията в теста описват Вашето негативно емоционално състояние в момента. Понякога е трудно да признаем пред себе си, че ни измъчва такова емоционално състояние, но това е знак,че не сме готови да работим върху неговото балансиране.

ТЕСТ

1. В сегашния момент чувствам, че смехът и веселието ми или дежурният ми отговор "Добре съм! Нищо ми няма!" са само моята маска пред света, моите доспехи, с които скривам тревогите, страховете и нещастието си.
ДаНе


Agrimony (Камшик)
2. В сегашния момент чувствам, че моята доброта и любезност, моето желание да служа винаги на другите, са ме довели до състояние да пренебрегвам собствените си потребности и в резултат се чувствам изтощен. Искам да се науча да отказвам, да казвам "Не", особено когато се опитват да ме манипулират.
ДаНе


Centaury (Червен кантарион)
3. В сегашния момент се чувствам неуверен в правилността на собственото си решение и осъзнавам, че търся потвърждение сред околните.
ДаНе


Cerato (Цератостигма, Зъбна трева)
4. В сегашния момент ми липсва любовта и признанието на всички онези, на които държа, уважавам, обичам или някога съм направил за тях не малко добрини.
ДаНе


(Цикория)
5. В сегашния момент се чувствам отнесен, замечтан, мислите ми се реят сред мечти и илюзии.
ДаНе


Clematis (Повет)
6. В сегашния момент се чувствам обезсърчен и разочарован, но не съм загубил надеждата, че ще преодолея временните трудности или неуспех.
ДаНе


Gentian (Тинтява)
7. В сегашния момент се чувствам нетърпелив и раздразнен от бавното темпо, с което се случват нещата.
ДаНе


Impatiens (Слабонога)
8. В сегашния момент чувствам страх за самия себе си от нещо конкретно* (напр. паяци, височина, вода и др.п.). Стеснителен съм до степен, че заеквам и/или се изчервявам.
ДаНе


Mimulus (Мимулус)
9. В сегашния момент се чувствам ужасен, шокиран, паниран, уплашен до степен на вцепеняване.
ДаНе


Rock rose (Жълтак, скална роза)
10. В сегашния момент съм затруднен да направя своя избор между няколко възможности. (или) В сегашния момент се чувствам крайно неуравновесен в своето настроение и състояние.
ДаНе


Scleranthus (Хрущялка)
11. В сегашния момент се чувствам изключително ентусиазиран и въвлечен в дадена ситуация, идея, проект, конкретна задача откъдето идва и емоционалното ми напрежение.
ДаНе


Vervain (Върбинка)
12. В сегашния момент искам да остана уединен, на дистанция от света, сам със себе си.
ДаНе


Water Violet (Хотония, Водна теменуга)
13. В сегашния момент съм се предал и не вярвам, че нещо може да облекчи трудното ми положение. Ако не са близките, приятелите или други любими за мен хора,които ме окуражават и/или водят, не бих се опитал да намеря решение, в съществуването, на което аз самия така и не вярвам.
ДаНе


Gorse (Улекс, Прещип)
14. В сегашния момент говоря прекалено много за себе си и своите проблеми пред и с кого ли не. Мисля, че дори не чувам и/или не си спомням дали другите са ми казали нещо за себе си.
ДаНе


Heather (Калуна)
15. В сегашния момент се чувствам изтощен и/или раздразнителен, но не мога да се откажа точно сега - трябва да довърша започнатото.
ДаНе


Oak (Дъб)
16. В сегашния момент се чувствам физически и/или емоционално изтощен от всичко онова, което свърших и/или преживях. Изтощен съм.
ДаНе


Olive (Маслина)
17. В сегашния момент се чувствам като мъченик, толкова съм стриктен и суров към себе си. Животът ми е низ от стандарти, режими и идеали. Вярвам, че така давам личен пример на околните, но това ме изтощава и ме лишава от малките удоволствия в живота.
ДаНе


Rock water (Скална вода)
18. В сегашния момент искам аз да водя, да определям правилата, а другите само да ме следват и да изпълняват безпрекословно моите повели.
ДаНе


Vine (Лоза)
19. В сегашния момент се чувствам неудовлетворен и дори разочарован от това, което съм, от това, с което се занимавам. Постоянно се лутам в една или друга посока. Опитвам какво ли не. Не мога да открия призванието си.
ДаНе


Wild Oat (Овсига, Див овес)
20. В сегашния момент изпитвам неясни страхове, неспокоен съм без ясна причина. Имам мрачно предчувствие.
ДаНе


Aspen (Трепетлика)
21. В сегашния момент се чувствам нетолерантен към околните. Трудно ми е да приема техните особености в начина на живот и поведение и ги критикувам.
ДаНе


Beech (Бук)
22. В сегашния момент се страхувам да не загубя контрол над мислите си и да не извърша ужасяващи неща както над околните така и над самия себе си. Чувствам, че едвам сдържам напрежението в себе си и скоро ще избухна.
ДаНе


Cherry Plum (Дива слива, Джанка)
23. В сегашния момент изживявам поредната проблемна ситуация "Déjà vu". Повтарям едни и същи грешки в живота си.
ДаНе


Chestnut Bud (Кестенова пъпка)
24. В сегашния момент се чувствам физически и/или мисловно омърсен. Дразня се от липсата на ред и чистота. Фокусирал съм се в детайлите и не успявам да видя цялостната ситуация .
ДаНе


Crab Apple (Дива ябълка, Киселица)
25. В сегашния момент се чувствам претоварен от задачи и отговорности. Съмнявам се, че ще успея да се справя, ако се добави още една задача.
ДаНе


Elm (Бряст)
26. В сегашния момент изпитвам гняв, яд, породени от ревност, завист, омраза, отмъщение или подозрение.
ДаНе


Holly (Джел)
27. В сегашния момент се чувствам завладян от носталгия или съжаление за отминалите дни. В мислите си съм повече в миналото, отколкото в настоящето.
ДаНе


Honeysuckle (Орлов нокът)
28. В сегашния момент се чувствам уморен само от мисълта, че трябва да започна дадена работа и затова я отлагам.
ДаНе


Hornbeam (Обикновен габър)
29. В сегашния момент се страхувам от неуспех, провал. Не съм уверен в собствените си възможности. Мисля, че другите се справят значително по-добре от мен в дадена област, дейност, работа и поради това аз изобщо няма да предприема никакви действия .
ДаНе


Larch (Лиственица)
30. В сегашния момент съм тъжен, подтиснат, мрачен без да знам поради каква причина е породено това мое състояние.
ДаНе


Mustard (Полски синап)
31. В сегашния момент се виня както за настоящи така и за минали грешки. Виня се и за това, за което нямам реална вина. Много често се извинявам.
ДаНе


Pine (Бял бор)
32. В сегашния момент се тревожа за тези, които обичам и на които държа. Чувствам се изцяло погълнат от мисли и притеснения за тях.
ДаНе


Red chestnut (Червен конски кестен)
33. В сегашния момент се чувствам шокиран, травмиран и/или огорчен от лоша новина, тъжна вест и/или тежък инцидент.
ДаНе


Star of Bethlehem (Гарвански лук, Витлеемска звезда)
34. В сегашния момент чувствам непоносимо страдание, от което не намирам изход, независимо от усилията. Като че ли мрак е обхванал цялата ми същност и не е останало нищо, на което да се надявам.
ДаНе


Sweet Chestnut (Ядлив кестен)
35. В сегашния момент чувствам, че ми е трудно да се адаптирам към променените обстоятелства в моя живот (нова работа, нов град или държава за живеене, менопауза, развод, започване на училище, пенсиониране и др.п.). ИЛИ Чувствам, че различни външни влияния (напр. мнението на моите родители, роднини) ме води до отклоняване от пътя, който е добре да следвам.
ДаНе


Walnut (Орех)
36. В сегашния момент чувствам, че мисълта ми е обременена от повтарящи се нежелани мисли, разговори, аргументи, което отслабват концентарцията ми. Мисълта ми е като грамофон, които свири непрестанно една и съща неприятна мелодия.
ДаНе


White Chestnut (Бял конски кестен)
37. В сегашния момент се чувствам като обвзет от апатия и безразличие. Не оказвам съпротивление на случващото се в живота ми.
ДаНе


Wild Rose (Шипка)
38. В сегашния момент се чувствам несправедливо третиран от живота, което ме води до самосъжаление, негодувание, огорчение. Обвинявам околните за своето страдание.
ДаНе


Willow (Плачеща върба)

ЦЕНА: 40 лв, в това число капките за 1 месец