НЕВИДИМИТЕ ВЪЗДЕЙСТВИЯ НА ЮМЕЙХО МАСАЖ

Димитър ДИМИТРОВ

Юмейхо масаж е система от Изтока, която съчетава древни похвати, с цел да премахне болките в гръбначния стълб и ставите, чрез възстановяване симетрията на тялото, която се формира от правия ъгъл между гръбначния стълб и линиите на хълбоците и лопатките.

За желаещите да се запознаят с основите и възможностите на Юмейхо, предлагаме информация в сайта ни.

Тук искам да споделя някои от вътрешните, невидими ефекти, които Юмейхо предизвиква в човешкото тяло.

Общоизвестно е, че Юмейхо масаж намества гръбначния стълб така, че неговите прешлени лягат правилно един върху друг – позиция, която преди това, е била нарушена. В резултат на това, напрежението върху нервните коренчета, излизащи от гръбначния канал, рязко намалява и човек получава облекчение. Особено показателен е този процес, когато се приложи по време на т.нар. сецване, при което човекът преживява ужасна болка. В резултат от намаленото напрежение върху нервните коренчета, намалява рязко спазъмът на мускулите, фасциите и се подобрява кръвоснабдяването в ставите, ставните капсули, връзките и сухожилията.

Веднага след масажа, човек се чувства облекчен, в лекота, каквато не е усещал месеци, а може и години преди това.

На какво се дължи този светкавичен резултат?

За интересуващите се от езотерика е известно, че физическото тяло на човека е изградено върху енергийна матрица (шаблон), наречена етерно тяло. То съдържа само канали и кухини, през които тече единствено енергия. В тях, по време на бременноста, се изграждат физическите органи и ситеми.

Какво е важно да знаем за процеса на разболяване.

Когато започне такъв процес, първото нещо, което се случва, е намаляване, до спиране на енергийния поток в етерното тяло. Когато енергията около един орган се забави силно или спре, той се разболява. Т.е. заболяването представлява спиране на енергийния жизнен поток, в определена част на тялото. Приемането на лекарства е вид „изкуствено дишане“ за болното място, но не решава проблема. Оздравяването зависи от скоростта и степента на раздвижване жизнената енергия в болния участък или орган.

Това прави всъщност, Юмейхо масажът. Намествайки разместванията в гръбначния стълб и всички стави, ние премахваме препятствията, „енергийните тапи“, които ограничават движението на жизнената енергия. Тъй като главният енергиен канал (праничният) е този, в който е изграден гръбначният стълб, ние “разчистваме” всъщност „главната енергийна магистрала“. Енергията тръгва нормално и процесите в тялото се възстановяват.

За пълното лечение са необходими поредица от масажи, защото тялото има памет и се стреми да възвърне старото си положение, което то счита за нормално.

Освен това, на засегнатите органи е нужно време, за да възстановят своята нормална функция.

Моят личен опит сочи, че няма по-бързо и по-добро решение на гръбначни проблеми, а и не само гръбначни, от Юмейхо масаж. С уговорката, че всеки случай е индивидуален и преценката за приложението му – също.

В нашата практика Юмейхо е безценна част от цялостното излекуване, което включва още важни и нужни стъпки.

Който е преживявал ефекта от Юмейхо, знае за какво става дума! Който не е, а има проблеми с болки в гърба, е време да ни се обади! 🙂

Бъдете здави!