ОЩЕ МАЛКО ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯТА

Или достатъчна ли е само промяната в храненето

Димитър ДИМИТРОВ

Всички знаят, че е добре, периодично тялото да се подлага на детоксикация.

Защо е нужно това?

Защото, според източната медицина и богатия ни опит в КЪЩАТА НА ЗДРАВЕТО – Биомедис Варна-БМВ, при заболяване, независимо на кой орган, първите нарушения в тялото се реализират в храносмилателната система. От образуване на стомашния сок, през работата на жлъчния мехур, панкреаса и дванадесетопръстника, до дейността на тънките и дебелите черва.

Нарушеното храносмилане става основен източник за токсини в тялото на човека. И колкото повече увреждания на храносмилателните органи се появяват, толкова повече токсини се образуват в тялото. Повечето от тях са познати като междинни продукти на обмяната, които не достигат до окончателно разграждане.

При натрупване на токсините в организма, те започват да влияят неблагоприятно върху всички биохимични процеси. Лимфните възли са ангажирани с отстраняване на част от токсините, в кръвта те заемат мястото на необходимите за клетките хранителни вещества и така оставят клетките на важни органи, в т.ч. и  мозъка без нормално хранене и снабдяване с кислород. Това оказва влияние върху функцията и на други органи и така се стига до състояния, които предразполагат тялото към различни заболявания.

Какаво да се прави за качествена и устойчива детоксикация

Първото и най-лесно решение е да се промени режима на хранене. Мнозина от четящите тези редове, вероятно са прилагали диетата като метод за прочистване. Това е наложително, за да се спрат част от причните, предизвикващи заболяване в тялото.

Но не за диетата искаме да Ви разкажем днес.

Начинът на хранене безспорно подпомага процеса на оздравяване. По-малко храна, по-малко токсини.

Но междинните продукти на обмяната, които се превръщат в токсини, се произвеждат от органи, които не вършат своята работа „по правилата“. Т.е. в тези органи има проблем. И когато намалите или промените храненето, токсините намаляват от намаленото/промененото количеството храна, но органът продължава да „произвежда“ нови, защото не е излекуван.

В това състояние на съответния орган(например червата), част от неговите клетки се изтощават по-бързо и имат нужда от подмяна, т.е. от синтез на нови такива.

Мнозина вероятно знаят, че и в нормално състояние на органите, клетките остаряват и се подменят на определен период. Нарушаването процеса на това възпроизводство, също може да доведе до заболяване.

В заключение

Детоксикацията е процес, в който процесът на производство на токсини, трябва да спре.

В нашата практика ние препоръчваме две основни неща:

  • Изчистване на храносмилателнта система от присъстващите в нея паразити и бактерии
  • Възстановяване структурата (!) и функцията на храносмилателните органи

Как възстановяваме стуктурата, а оттам и функцията на органите

Основната структурна единица на клетката, е белтъчната молекула. Всяка една се състои от повтарящи се структурни единици, наречени ПЕПТИДИ. Всеки пептид е изграден от няколко, различни за всеки орган аминокиселини, свързани в специфична за клетките на всеки орган връзка. Тези аминокиселини изграждат структурата на клетките в човешкото тяло.

Аминокиселините се набавят чрез храната. Днешните храни, които човек ползва, са освободени от присъствието на много и то значими за физиологията на човека аминокиселини. Това способства за липсата им в организма, което възпрепятства възпроизводството на остарелите и отпаднали клетки. Създава се омагьосан кръг, в който тялото се нуждае от определени аминокиселини, но в храната те не присъстват. Липсата им обрича организма на интоксикации и болести.

Как да си набавим аминокиселините, нужни на тялото ни

Ние го правим, чрез приемане на ПЕПТИДНИ БИОРЕГУЛАТОРИ или просто ПЕПТИДИ.

Това са комплекси, съдържащи аминокиселини в комбинация, съотвестваща на клетъчната структура на определения орган. Освен аминокиселините, пептидът съдържа още билки, витамини, микроелементи, които да подпомогнат процеса на клетъчно възпроизводство и функция. Така, възстановявайки структурата на клетката, пептидите подпомагат и функцията на съответния орган.

Когато се комбинират процесите на прочистване на тялото и възстановяване на неговата белтъчна структура, процесът на детоксикация и излекуване на тялото е ефективен и устойчив.

За пептидните биорегулатори или ПЕПТИДИ, е добре да знаете, че не се препоръчват за дълготрайна употреба. Профилактично се приемат за месец, като това може да се повтори и потрети през годината, при нужда.

В продължение на следващия месец, ще Ви запознаваме с качествата на различни пептиди, които ползваме в нашата работа.

 


Убедени сме, че мнозина ще намерите в нашите статии важна са себе си информация, която да Ви даде търсения отговор на задавани от Вас въпроси.

Бъдете здрави!