ЕСЕНЦИИТЕ на д-р БАХ в Къщата на здравето Варна

Димитър Димитров

Есенциите на д-р Бах са невероятно средство за балансиране на психоемоционалното равновесие на човека, който е основен за нашата работа.

За наше учудване, това средство съвсем незаслужено, често е пренебрегвано.

В работата си сме установили, че пренебрежението се дължи повече на липсата на информираност за неговата същност, както и на неспособността да се замисляме за другите си аспекти, освен физическото тяло.

Есенциите на д-р Бах съответстват честотно на определени качества и емоции, които всеки човек носи в себе си и изразява чрез своето поведение. Когато някое от тях излезе от баланс, психичното равновесие се нарушава и човек се чувства в дисбаланс -тревожност, напрежение или умора и депресивност. Това е началната подсказка, че онова, което мислим, говорим и правим, не съответства на вътрешната ни настройка (програма). Ако това състояние продължи прекалено дълго време (което би означавало, че то се е превърнало в наше качество), вероятността да се разболеем, нараства твърде сериозно. В такива случаи е необходимо да намерим причините, които ни карат често да пребиваваме в подобни състояния и да ги отстраним.

До и за осъществяването на тази промяна, есенциите на д-р Бах, са прекрасно средство за балансиране на психичното ни равновесие.

Как се определя точната комбинация от капки, които най-добре биха Ви помогнали да се балансирате психически?

В задълбочен разговор, чрез задаване на въпроси, баховият терапевт определя същността и причината за Вашия проблем. С използване на различни похвати, тестове, работа с картини и пр., той изготвя Вашата комбинация. В разговора, Вие можете да разберете своите ограничения, дори да преживеете някои от тях и след това да започнете да работите върху тяхното отстраняване.

За да постигнете най-добър резултат за себе си чрез есенциите на д-р Бах, препоръчваме настоятелно, Вашата комбинация да бъде определена в разговор с такъв специалист! Предварително приготвени комбинации, не Ви препоръчваме!

Силата на метода, се състои в установяване на Вашата УНИКАЛНОСТ, за поддържането на която, е необходима също УНИКАЛНА за Вас комбинация!

Това може да се осъществи, единствено в разговор със специалист по Бахова терапия.

Терапията с есенциите на д-р Бах, е началото на грижата за себе си. Ако направите това своевременно, до разболяване може да не се достигне.

Някои приемат този метод, като мощно средство за профилактика. Особено във времена като днешните, психичният баланс на всеки, е от важно значение за преминаване през пандемичните условия и агресивната медийна среда, която генерира условия, именно за такива психологични дисбаланси.

В Холистичен център Биомедис Варна-БМВ в Къщата на здравето, работим с есенциите на д-р Бах повече от 10 години. Натрупаният опит ни дава основания да твърдим, че това е най-ефективния и най-евтин метод, за поддържане и възстановяване на психичното равновесие на човека!

А чрез това и на неговото физическо здраве!

Бъдете здрави!