Лечение с кислородна вода за пиене – цена и рецепти.

Топ начини и рискове при лечение с кислородна вода.

Отровен ли е т.нар. водороден прекис (пероксид)?

Кога може да се използва за пиене?

Лечебна ли е наистина познатата кислородна вода? Безопасно ли е да се доверим на твърденията за целебните ѝ ефекти и няма ли риск, ако приемем уверенията за въпросната кислородна вода като почти-панацея?

Известно е, че с три процентната кислородна вода може да се постигне добра антисептична обработка на наранявания. Тя дезинфекцира, спира леко кървене от повърхностни рани и обгаря и прочиства замърсени при травми кожни зони (blitz). В същото време сме свидетели на оживени коментари с цитиране на експертни мнения за това, че въпросната кислородна вода може да се приема и вътрешно – това прочиства, спира възпалителните процеси и онкологични изменения на тъканите, насища кръвта с кислород. Последните твърдения карат немалко отчаяни хора да посягат към флакончето с водороден прекис с надеждата да се спасят от язва или дори от рак.

Не липсват и достатъчно авторитетни мнения за това, че приемът на кислородна вода – макар и само капки в силно разреден воден разтвор, може да причини сериозни изгаряния с мъчителни последици. Първи жертви на подобни експерименти могат да се окажат хранопроводът, стомашната лигавица, черният дроб.

Каква всъщност е истината?

Отровен ли е т.нар. водороден прекис (пероксид)?

 

кислородна вода водороден прекис, пероксид
Всеки знае за външното приложение на въпросната кислородна вода

Кислородна вода – това е химическото съединение водороден прекис. Външното му приложение е прието в официалната медицина от около сто години. Прилага се при кожни наранявания и изгаряния като дезинфектант, за предотвратяване на гнойни процеси, в терапевтични програми за кожни заболявания – екземи и пр.

Бактерицидното действие на трипроцентната кислородна вода се дължи и на принадлежността ѝ към групата на алкалните съединения; тя има токсично действие и всъщност може сериозно да увреди един организъм – дори когато пораженията от рода на изгаряне са избегнати (rozali.com).

Кислородна или озонирана вода?

Кислородната вода или перхидрол е описаното по-горе химическо съединение, в чиято молекулна формула фигурират два водородни и два кислородни атома (H2O2). За озонирана вода говорим в случаите, когато обикновената вода – Н2О, бъде обогатена чрез специални системи с молекули на озон – О3.
Озонираната вода се препоръчва като възможност за постигане на по-здравословно хранене и бит. Пиенето на озонирана вода дезинфекцира устната кухина и стомашно-чревния тракт, съдейства за изчистване от патогенни микроорганизми и за заздравяване на малки ранички и възпаления (tehnoshop.info). Гарантира се по-добра защита за здравето и при измиване на храни и прибори с озонирана вода; препоръчвана е за измиване на косата и поддържане на личната хигиена, включително вана с озонирана вода за оздравяване при кожни проблеми, снемане на стреса и зареждане с енергия.

Кога може да се използва за пиене?

Професор Неумивакин уверява, че всяка болест се лекува с кислородна вода

Може ли да се приема кислородна вода вътрешно – кога и как? И дали това е безопасно?!

Водородният прекис или кислородна вода е бил използван още през 19-и век в Индия при лечението на вирусни заради, холера и малария. Модерна методика за пиене на вода с капки водороден прекис или кислородна вода е разработил известният руски лекар професор Иван Неумивакин (e-zdravey.com). Според него във всяка чаша вода, която изпиваме, могат да се добавят до десет капки кислородна вода. С кислородна вода, приемана по този начин вътрешно, могат да се овладеят болестни отклонения като хипертония, диабет, рак, дисфункции на щитовидната жлеза и др.
Проблемът при лечението с кислородна вода за пиене не е свързан с въпроса дали това е безопасно. Свързан е с преценката за потребността от подобно лечение, начина и условията за провеждането му, възможните рискове при това. Професор Наумивакин е наричан от мнозина шарлатанин, но той е име, свързано с космическата медицина, с практически доказани лечебни техники. С множество пациенти, излекувани от тежки заболявания.

Всъщност въпросът при оценката на терапиите с кислородна вода е свързан с условието – лечението да бъде проведено под контрола на вещ лекар, а не самодейно, след любителски прочит в интернет. Ако изобщо решите да използвате капки кислородна вода за пиене – не забравяйте, че става дума единствено за слабия трипроцентен разтвор перхидрол!

Със сода бикарбонат за избелване на зъби и при зъбен камък

 

кислородна вода, вътрешен прием
До десет капки кислородна вода на чаша вода от чешмата: това е достатъчно

Три процентовата кислородна вода не от вчера се използва за избелване на зъби. Важно е това да се прави при спазването на задължителни правила, за да не си причиним неприятни изгаряния.
Не бива да забравяме: използваме единствено трипроцентова кислородна вода! В продължение на 2-3 дни само масажираме венците и изтъркваме зъбите с четка, потопена в кислородна вода – това е подготовка, с която подготвяме устната кухина да приеме вкуса на водородния прекис.
Следващият етап за дезинфекция и избелване на зъбите е да се жабурим с разтвор – чаена лъжичка кислородна вода на 50 мл вода (jenite.bg). Същинското избелване изисква към чаена лъжичка сода бикарбонат да добавим 1-2 капки кислородна вода. Забъркваме кашичка, която натъркваме по зъбите, задържаме няколко минути и изплакваме обилно с вода. Тази рецепта помага и за премахването на зъбен камък.

Методът на Неумивакин

Методът на професор Иван Неумивакин за лечение чрез вътрешен прием на кислородна вода има както последователи и привърженици, така и яростни критици. Същността му е базирана на максимата, че с кислородна вода се постига пречистване на организма, насищане на кръвта с кислород и подобряване на клетъчното хранене. Професорът препоръчва прием на големи количества вода, като във всяка чаша се добавят по няколко капки кислородна вода – за него заболяванията на века от рода на диабет и хипертония не съществуват или са лечими единствено чрез правилната употреба на подходящите дози от това удивително лекарство.

Неумивакин отбелязва, че собствените ни имунни клетки могат в активно състояние да съдържат молекули кислородна вода, образувани с помощта на озона от въздуха. При мобилизация на имунната система от тези молекули се отделя атомарен кислород, който убива бактерии и вируси и помага за оздравителните процеси в организма. Идеята за прием на кислородна вода е организмът и неговата имунна система да получат допълнителни количества атомарен кислород.

Професор Неумивакин препоръчва постепенно обогатяване на питейната вода с капки кислородна вода – началните малки дози са препоръчителни, за да се установи индивидуалната потребност и поносимост на организма. Кислородната вода действа като катализатор, който насърчава изхвърлянето на токсини и шлаки от организма. Тази терапия трябва да бъде под контрола на обучен лекар, тъй като неумелото използване на кислородна вода за вътрешен прием наистина може да навреди. Според Неумивакин терапията с кислородна вода е в състояние да освободи организма дори от страдания като Паркинсонова болест или множествена склероза (pik.bg).

Лечение на рак?

Лекува ли се рак с кислородна вода? Теорията на професор Неумивакин е, че онкологичните изменения на тъканите се случват, ако в организма има натрупани висок процент токсини – опасната граница на замърсяване е над 37% съдържание на доказано вредни компоненти. Освобождаването от тях е пътят за лечение на рак, както и профилактика срещу страшната болест (doctiming.bg).

Лечението започва с прием на една капка кислородна вода, разтворена в 50 мл дестилирана вода. Не бива да се използва хлорирана или обработена с други компоненти вода от мрежата! Ако този разтвор, приеман 20 минути преди хранене три пъти дневно, не причини болка или дискомфорт, на следващия ден се слагат по две капки кислородна вода и така с увеличаване – до 10 капки на прием. Някои организми не са в състояние да приемат подобно лекарство и това се усеща по реакциите още при първите опити – тогава пациентът трябва да се откаже от намеренията си да се лекува с кислородна вода.

След като се достигне описаната концентрация, трябва да се направи почивка от 2-3 дни. При възобновяването на терапията, постигнатите 10 капки кислородна вода на 50 мл дестилирана вода, се пият три пъти дневно, в продължение на три дни, следвани от два дни почивка, три дни на кислородна вода, 2 дни почивка и т.н. Който се реши на тази терапия трябва да приема много вода – през лятото до три литра дневно, и да се грижи за хранителен режим с продукти, богати на витамин С.

За пречистване на организма

Идеята на Неумивакин за пречистване на организма е основана на полезното въздействие на водата и прословутата кислородна вода. Той твърди, че замърсяването на организма започва с лошия подбор на неподходящи храни, лоша техника на хранене – гълтане на не сдъвкана храна, пиене на малко вода. Всичко това създава условия за задържане на шлаки и гниене вътре в организма, а оттук и за натрупване на токсични компоненти. За да се пречистят органите и клетките от мръсотията, трябва да се научим да сдъвкваме добре храната си, да се откажем от т.н. “боклучава” храна, да пием много вода. Полезно е да се пие вода преди хранене, но не и по време на самото хранене. Голямото количество поета вода може да изнесе от тялото всичко ненужно и опасно, а капките кислородна вода ще действат като катализатори на това пречистване (frognews.bg).

За отслабване

Експерти уверяват, че пиенето на кислородна вода по схемата на Неумивакин не само пречиства организма, но и топи натрупаните мазнини и освобождава от излишни килограми. Така, пречиствайки организма си с помощта на кислородна вода, можем и да поотслабнем (zdorovee.net).

Отслабващ ефект има и ваната с кислородна вода, която можем да си направим вкъщи. За нея ни е необходима вана с топла вода, в която добавяме 100 г сода бикарбонат и 200 мл кислородна вода. След като подготвим ваната, трябва да изчакаме 10-15 минути и да се потопим едва тогава за 25-30 минути. Перхидролената вана снема стреса и балансира нервната система, от което следва успокояване и отказ от излишен прием на храни.

За лице

Някои специалисти препоръчват тонизиращ масаж на лицето с кислородна вода. За целта лицето се измива с хладка вода и внимателно се подсушава с мека кърпа. След това с памучен тампон, навлажнен в разтвор на кислородна вода, се масажират проблемните зони с бръчки – около очите, устата и т.н. За тази терапия трябва да се използва допълнително разредена три процентна кислородна вода – така, че концентрацията на активния компонент да не е по-висока от 1.5%. След процедурата трябва да измине половин час преди грижливото изплакване на лицето с топла вода (zdravoslovno.imamproblem.com).

Същата техника се използва и за премахване на целулит.

С лайка за изсветляване на косата (изрусяване)

Изсветляването на косата или т.н. изрусяване с кислородна вода е възможно в случаите, когато естественият цвят на косъма е светло кестеняв. По същество изрусяването е унищожаване на пигмента в косата – доста агресивна процедура, която при продължително поддържане причинява изтощаване и чупливост на косъма (az-jenata.bg).
Изсветляването се прави върху чиста коса, която се обработва с разтвор от кислородна и обикновена вода 1:1. След напръскване с пулверизатор или намазване с тампон трябва да постоим на слънце, за да ускорим процеса на изсветляване. Процедурата се повтаря, докато получим желания нюанс.

Изсветляването на косата може да стане и без кислородна вода – като използваме силна запарка от лайка. За нея ни трябват 100 г суха билка, които заливаме с вряла вода (ezine.bg). След един час запарката е готова – прецеждаме и нанасяме върху косата; завиваме с кърпа докато изсъхне. Деликатният лайков нюанс се поддържа с периодично изплакване на измитата коса с нови дози лайкова отвара. 100 г лайка са достатъчни, за да се получи половин литър ароматна запарка за изплакване на изсветлената без кислородна вода коса.

При женски мустаци

Т.н. женски мустачки – това неприятно окосмяване на лицето, стават невидими с помощта на кислородна вода. С кислородна вода космите се обработват и изрусяват (zdrave.ws).

Възможно е изрусяването да стане само чрез натриване на космите с памучен тампон, навлажнен с три процентна кислородна вода. След обработка е добре да се постои на слънце. Процедурата се повтаря, докато се постигне желаното изрусяване.

При директно използване на кислородна вода винаги има риск от предозиране и изгаряне. По-щадяща в това отношение е рецептата, при която се смесват равни части кислородна вода и пяна за бръснене. Проблемното място се намазва след хубаво измиване и след 20 минути третираната зона се измива – освежена!

При екзема и дерматит

Болестните прояви по кожата – екземи, дерматит – принципно са свързани с дефицити на имунната система (ezine.bg). Има немалко случаи, при които тези упорити състояния се овладяват с помощта на кислородна вода. Приемът на вода с капки перхидзрол по схемата на професор Неумивакин укрепва имунната система и започва самовъзстановяване на увредените тъкани. Оздравителните процеси в кожата ще се подпомогнат, ако паралелно с това обработвате проблемните зони с памук, потопен в три процентна кислородна вода.

Цена за литър

Подходяща кислородна вода може да се намери в интернет и по аптеките, на цена за литър от порядъка между 5 и 7 лева.

Използвайте кислородната вода с любов, но и с нужната отговорност, за да сте здрави и красиви!

🙂