ПЛАСТИРИТЕ – ДИРЕКТНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ БОЛНИЯ УЧАСТЪК

Вече много от Вас знаят какво представлява трансдермалната терапия. Методът, който използва уникалните свойства на човешката кожа да приема и отделя вещества, които са нужни на тялото или вече е дошло времето те да бъдат изведени от него.

Всъщност, кожата е най-големия отделителен орган на човека. В разгънат вид, тя достига площ от няколко квадратни метра, което я прави един от най-важните органи в човешкото тяло. Процесите в този специфичен орган, протичат и в двете посоки – в едната, отвътре навън, се извеждат токсични вещества от тялото чрез потта, а в обратна посока се приемат вещества, с които кожата влиза в допир и имат значение за нашето тяло – въздух, вода и разтворените в нея вещества, различни вещества от околната среда.

Още в древен Китай, тези свойства на кожата, са използвани за лечение – под формата на разтвори и мазила, внасяни в тялото чрез масажи.

С времето, методът включва все повече продукти, чрез които източната, а по-късно и западната медицина, прави опити да въздейства върху болни участъци, за възстановяване на здравето.

Така се появяват ПЛАСТИРИТЕ – продуктите за внасяне на лечебни субстанции чрез кожата.

 

Какво представляват пластирите и защо заемат все по-широк диапазон при лечението на много заболявания?

 

Когато в тялото възникне проблем, в огромна част от случаите, това е свързано с нарушение функцията на стомашно чревния канал(СЧК). В резултат, резорбцията на необходими за тялото вещества се нарушава и то започва да изпитва недостиг и да страда. Вариантите, които могат да заобиколят проблема в СЧК, не са много. Инжективно, клизми или чрез кожата. Всеки от тези начини си има своите преимущества. Но като най-удобен, с бърз и в същото време постоянен ефект, е внасянето чрез кожата. Така ПЛАСТИРИТЕ заемат своето много важно място в процедурите, методитте и технологиите за поддържане на здравето.

В какво се изразява преимуществото на ПЛАСТИРИТЕ? 

 

  • Бързо приложение

  • ускорено въздействие на активните вещества

  • регулярно постъпление на активните субстанции в тялото

  • преодоляване бариерата на СЧК

  • бързо прекратяване на въздействието при необходимост

  • висока степен на въздействие, независимо от размера

  • лесен и достъпен начин на приложение 

В бъдеще, пластирите ще заемат все по-важно място в поддържане на здравето. Но какви видове да се прилагат, кои са най-ефективни и как да се прилагат? 

Вижте повече за нас ТУК!

Бъдете здрави!

КЪМ МАГАЗИНА