Тайните на чудодейната водородна вода

Защо се използва именно водород за насищане на водата и на кого изобщо му е хрумнала тази идея?

Водородната вода – както и много други открития в Япония – се е родила като резултат от комбинирането на древните традиции и съвременни иновации. Получаването на водородна вода се явява едно от най-революционните открития на 21 век, което все още ни предстои да осмислим, приемем и оценим по достойнство.

Удивителната Япония е страната с най-голям брой столетници. Половината от хората по света, които са навършили повече от 110 год., живеят там. Средната продължителност на живота в Япония е 87 год. Здравословният начин на живот отдавна е станал традиция, а иновационните технологии за здраве, младост и красота, са невероятни.

И още един удивителен факт – независимо от страшните природни бедствия и социални катаклизми, имперската династия от Страната на Изгряващото слънце никога не е била прекъсвана, а 82-годишният император Акихито, управляващ днес, е пряк потомък на първия император Дзима, който е основател на Япония през VII в.пр.н.е. , преди повече от 2,6 хилядолетия!

Именно 125-я император на Япония Акихито, в началото на XXI век, е решил да разкрие на своите поданици тайната за дългия живот на императорското семейство. Оказало се, че освен здравословния начин на живот и умереност във всичко, японските императори пиели специална вода, свойствата на която поразили учените. Приблизително по това време, в началото на 2000 год., японските учени провеждали мащабни изследвания – сравнителен анализ на водата от най-известните лечебни източници от Япония, Мексико, Германия, Франция и др. Тяхната цел била от всички тези източници да намерят онзи компонент, който прави водата лечебна.

Отначало резултатите били разочароващи: не можело да се извлече никаква закономерност. Искали да обявят проекта за безсмислен и да го спрат. По някаква щастлива случайност, в едната от експедициите бил включен млад изследовател, който се интересувал от влиянието на водорода върху организма на човека. Той попитал дали са измервали съдържанието на водорода във водата? Отговорили му, че са правили хроматографски анализ за съдържанието на всички газове, включително водорода, но него го нямало в анализа. Младият учен се заинтересувал от начина, по който се извършвал анализа. Търпеливо му обяснили, че през деня взимали пробите в пластмасови контейнери, които херметически били затворени, за да стигнат до лабораторията, където се анализират с точна съвременна апаратура. Младият учен все още имал в себе си усещането, че нещо пропускат. Взел портативен прибор за измерване съдържанието на водорода и отишъл до водоизточника, за да анализира водата. Резултатите го поразили. Във всички проби открил молекулярен водород. Точно той бил общия компонент, който учените се стараели да намерят в лечебните източници на вода.

Поради високата си летливост, молекулярният водород обикновено не се среща на Земята, но се съдържа в тези води в разтворена форма. Анализът на водните проби от императорските източници на Акихито, също показал повишена концентрация на молекулярен водород в нея.

Именно молекулите на водорода, както потвърдили последвалите изследвания, обуславят феноменалните качества на водата.

Защо водородът е така ефективен?

Благодарение на малкия си размер, молекулите на водорода могат да проникват през биологични мембрани и да отстраняват опасните свободни радикали, непосредствено в техния източник – митохондрия, дори в ядрото, където те  увреждат ДНК. Водородът е единствения антиоксидант, способен лесно да преодолява кръвно-мозъчна бариера и да елиминира оксидантите в мозъка. Той помага да се доставят полезни вещества на всички клетки в тялото ни, нормализирайки функциите и метаболитните процеси.

Водородът като антиоксидант се отличава със селективност: той избирателно отстранява много бързо най–опасните радикали – хидроксилните, без да оказва въздействие на полезните свободни радикали, участващи във важните за организма обменни процеси. По такъв начин, за разлика от други известни антиоксиданти, молекулярният водород, взаимодействайки с оксидантите, не нарушава нормалния метаболизъм и не предизвиква негативни изменения в клетките.

Водородът е способен не само самостоятелно да унищожава опасните свободни радикали, но и да активира собствените антиоксиданти системи на организма.

Водородът обуславя отрицателния окислително-възстановителен потенциал на средата и за разлика от обикновените продукти за ядене и пиене, се явява като възстановител и служи като допълнителен източник на енергия за организма.

Взаимодействайки с хидроксилните радикали, водородът ги превръща в молекули вода, без да образува никакви остатъчни продукти и да предизвиква реакции. С това свойство на водорода се обяснява отсъствието на странични ефекти и противопоказания при осъществяването на водородна терапия.

По такъв начин, водородът се явява най-добрия и окончателен антиоксидант, който не дава странични ефекти.

Какъв е ефектът от редовната употреба на водородна вода?

Обективните наблюдения и отзиви от хора, пиещи водородна вода, показват, че нейната редовна употреба води до:

  • Обезпечаване ефективната хидратация на  организма;
  • Снижаване дозите и намаляване на страничните ефекти от приеманите лекарства;
  • Подобряване обмяната на веществата;
  • Избавяне от допълнителните килограми и натрупани мазнини;
  • Нормализиране на кръвното;
  • Снижаване на вероятността от сърдечен пристъп;
  • Подобряване на паметта;
  • Укрепване на имунитета;
  • Избавяне от хроническа умора и стрес;
  • Подобряване състоянието на кожата, косата и ноктите;
  • Намаляване на алергичните реакции;
  • Забавяне на процеса на стареене;
  • Повишаване качеството на живот.

Зкупете си уред за водородна вода ТУК.