УВ / UV антибактериална, бактерицидна, антивирусна лампа

Лампата е уред, много подходящ в настоящите условия на вирусна инфекция. УВ лъчението е надежден метод за унищожаване на различни микроорганизми, с днешен акцент върху коронавирусите. Едно чудесно устройство, за почистване на предмети, повърхности и пространство!

Подходяща за дезинфекция и стерилизация на домашни помещения, офиси, медицински и козметични кабинети, операционни зали, помещения в училища и детски градини, производствени помещения, магазини, складове и други.

Високоефективната УВ/UV антибактериална, бактерицидна, антивирусна лампа, е иновативен продукт за стерилизация. Ув лампата е високоефективна и надеждна, благодарение на двойната стерилизация с ултравиолетови лъчи UV-C и озон.

UV лампата успешно дезинфекцира и стерилизира, като премахва вируси, бактерии, спори, акари и формалдехид. Ултравиолетовото лъчение е перфектният естествен дезинфектант, който мигновено унищожава микроорганизмите, като уврежда ДНК или РНК структурите на вируси, бактерии и други патогени.

UVC светлината се използва за дезинфекция и стерилизация на предмети и повърхности.

Ултравиолетовата (UV) светлина се произвежда от слънцето и от специални лампи. Има три типа UV светлина – UVA, UVB и UVC. UVC светлината има най-много енергия, която унищожава генетичния материал във вирусите и микробите. Именно UV-C светлината се използва за стерилизация на пространства и предмети в болници, фабрики, офиси, самолети.

УВ бактерицидна и антивирусна лампа е предназначена за стерилизация и употреба в домакинства, офиси и обществени помещения, като успешно дезинфекцира въздух и повърхности.

ВНИМАНИЕ!

При употреба:

  1. Не излагайте антибактериалната лампа на влага и вибрации
  2. Не покривайте лампата по време на работа
  3. Не използвайте лампата в присъствието на хора, домашни любимци и растения.
  4. Не гледайте в лампата поради риск от увреждане на очите.
  5. Продължителното излагане на ултравиолетови лъчи може да увреди кожата и очите.
  6. Продължителното вдишване на озон може да увреди дихателната лигавица. Затворете
    прозорците и вратите преди да включите лампата и се уверете, че в помещението няма хора
    и домашни любимци.
  7. Структурата на озона е относително нестабилна, той обикновено се разпада след 30 до 40 минути, затова се препоръчва да се завръщате в помещението най-малко след този период , след изключване на лампата и добро проветряване на помещението;
  8. Препоръчително е използването на лампата не повече от 30 минути и не по-често от два пъти
    седмично
Мощност 38W
Материал Кварцова тръба
Светлинен източник Кварцова лампа
Входящо напрежение 220V
HZ 50hz
Размер 210x110x460 mm
Управление Дистанционно управление
Препоръчителен за помещения до 60㎡
Кабел 1.5 м
P.S Ozone
Ultraviolet-C UV-C 253.5

 Как озонът убива вирусите?

Обикновено вирусите са малки частици, изградени от кристали и макромолекули, които се размножават само в клетката гостоприемник. Новият коронавирус се счита за „обвит вирус“, които обикновено са по-чувствителни към физико-химичните средства. В много научни проучвания 99% от вирусите биват повредени или унищожени след 30 секунди излагане на озон. Озонът унищожава вирусите като преминава през протеиновата им обвивка в ядрото на нуклеиновата киселина, което води до увреждане на вирусната РНК. При по-високи концентрации озонът разрушава външната протеинова обвивка чрез окисляване.

При дезинфекция на големи площи е доказано, че озоновият газ убива коронавируса. В момента има повече от 17 научни проучвания, които доказват, че озона може да унищожи коронавируса COVID 19.

Влияние на озона върху бактериите

Озонът не само унищожава бактериалната клетка, но го прави, без остатъчни вредни продукти.

 

  1. Здравословна бактериална клетка (чака да ви съсипе деня).
  2. Приближавайки се, озоновата молекула (в син цвят) влиза в контакт с клетъчната стена. Клетъчната стена е жизненоважна за бактериите. Тя осигурява поддръжката на формат на бактериалната клетка
  3. Тъй като озоновите молекули контактуват с клетъчната стена, възниква реакция, наречена окислителен срив (oxidative burst), създаващ мъничка дупка в клетъчната стена.
  4. Новосъздадената дупка в клетъчната стена наранява бактерията.
  5. Бактерията започва да губи формата си, докато озоновите молекули продължават да създават дупки в клетъчната стена.
  6. След хиляди озонови сблъсъци само за няколко секунди, бактериалната стена вече не може да поддържа структурата си и клетката умира.

Озонът усоешно убива 99,99% от бактериите.

За сравнение въз основа на концентрацията на бактериите, убити за единица време, озонът е:

  • 25 пъти по-ефективен от HOCl (хипохлорна киселина)
  • 2500 пъти по-ефективен от OCl (хипохлорит)
  • 5000 пъти по-ефективен от NH 2 Cl (хлорамин)

Освен това озонът е поне десет пъти по-силен от хлора като дезинфектант. Хлорът реагира с белтъка, като образува силно токсични и канцерогенни съединения, наречени THMs или три-халометани – което уврежда белтъчините. THM също се смятат за канцерогени, свързани с рак на бъбреците, пикочния мехур и дебелото черво. Хлорът също води до получаване на хлороформ, тетрахлорид на въглерод и хлорометан. Докато озонът не оставя следи от вредни продукти след окислителната си реакция. 

При интерес, можете да ни се обадите за поръчка!